Dejstva i sastav

Kako Vam mogu pomoći Šumske kapi?                                3-3d-kut

 

Ovaj revolucionarni eliksir pomaže kod loše cirkulacije, neuravnoteženosti hormona, bolesti prostate i drugih problema koji izazivaju impotenciju. Eliksir Šumske kapi, vam pomaže da na potpuno prirodan način riješite vaš problem! Redovnim uzimanjem eliksira Šumske kapi, poboljšava se opšte stanje organizma, jača imunitet i otpornost na stres, te se poboljšava zdrav i vitalan seksualni život.

Pored toga, Šumske kapi utiču i na regulisanje tjelesne težine jer normalizuju metabolizam, pomažu u izbacivanju viška vode iz organizma, regulišu apetit i probavu i pomažu peristaltiku crijeva, i blagotvorno djeluju protiv hemoroida. Poznato je da se najveći broj hranljivih materija lakše i bolje resorbuje kada se blagotvorno djeluje na sistem organa za varenje, a ovaj eliksir ima i to svojstvo.

Sastojci ovog eliksira, djelujući neinvazivno i potpuno prirodno na regulisanje njihovog rada, podstiču funkciju organa sa unutrašnjim lučenjem – štitne žlezde, jetre i pankreasa, uspostavljaju funkcije jetre i „jačaju“ krv, a na taj način se uspješno reguliše nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi. Kod osoba koje imaju dijabetes i problem sa masnoćama u krvi, metabolizam je narušen, pankreas ima oslabljenu funkciju, jetra je opterećena, najčešće uvećana ili „masna“, pa su svi procesi u organizmu koje regulišu žlijezde sa unutrašnjim lučenjem usporeni, a u težim slučajevima u potpunosti izostaju. Djelovanjem snažnog sastava svakog od sastojaka eliksira, a koji su potpuno prirodni i neškodljivi, ovi problemi se ublažavaju, a ako je moguće – potpuno eliminišu.

Šumske kapi su prirodni imunostimulans -djeluju antivirusno i antialergijski, štiteći sluzokožu usne i nosne duplje, djeluju i antireumatski, ublažavajući tegobe izazvane ovom neprijatnom bolešću, a njihovo najdragocenije djelovanje je antitumorno, zahvaljujući beta-glukanu iz bukovače, a koji ima jedinstvene ljekovite osobine.

Najznačajnije je da vrši detoksikaciju cijelog organizma pa se preporučuje i kao preventiva, a i kao dopuna ishrani. Takođe, mladi parovi koji planiraju potomstvo, pomoću ovog eliksira oslobodiće se toksina iz organizma, što će omogućiti zdraviji razvoj bebe, jer inače bebe preko majke uzimaju sve, i toksine i ono što im  je neophodno, zato na vrijeme izvršite detoksikaciju organizma.

 

 

SASTAV:

 

Proizvod Šumske kapi, preduzeća Šumske kapi iz Velike Plane je upravo primjer kako se mogu iskoristiti korisne materije iz prirode u unapređenju ljudskog zdravlja. Proizvod je koncipiran na dejstvu korisnih fiziološki aktivnih sastojaka dobijenih iz vodeno alkoholnih ekstrakata ploda bukovače (Pleurotus ostreatus ), lista koprive (Urtica dioica), ploda kleke (Juniperis communis) i cvijeta nevena (Calendula officinalis). U takvom odnosu biljaka i rastvarača na najoptimalniji način izvučena je esencija iz korišćenih biljaka. Izborom vodeno-alkoholnog medijuma, dobijeni su iz biljaka najkorisniji sastojci (heterozidi, tanini, etarska ulja, smole, vitamini, saharidi, organske kiseline, karotenoidi, enzimi, minerali).

Vjekovima su pečurke cijenjene kao izvor nutrijenata i farmakološki važnih jedinjenja korisnih u medicini. U dalekoistočnim zemljama poput Kine i Japana, poznavanje upotrebe jestivih i ljekovitih gljiva se prenosi sa jedne generacije na drugu u dokumentovanom obliku. Samo za primjer, prije više od 2.500 godina, mnoge ljekovite pečurke su zabiljeležene i prikazane u najranijoj kineskoj materija medika knjizi, Shennong Bencao Jing.

bukovaca

Sazrelo tijelo bukovače sadrži približno 100 različitih bioaktivnih jedinjenja koja se uglavnom razmatraju kao mogući novi izvor dijetnih vlakana. Ćelijski zid gljive je bogat u neskrobnim polisahardima od kojih je beta glukan najinteresantnije funkcionalno jedinjenje, kao i fenolnim jedinjenjima (protokatehična kiselina, galna kiselina, homogentistična kiselina, rutin, miristin, krizin, naringin) i vitaminima (vitamin E, vitamin C, beta karotin), statinima, o čijem značaju za ljudski organizam ne treba trošiti riječi. Štaviše, ove gljive su zdrava hrana, bogata proteinima, lipidima, ugljenim hidratima, a sa niskim sadržajem kalorija i masti.

Istraživanja su pokazala da je veliki broj jedinjenja kao što su lektini, polisaharidi, polisaharidni peptidi i polisaharidno-proteinski kompleksi izolovan iz pečuraka i nađeno je da većina od ovih jedinjenja ostvaruju imunomodulatorne efekte, prije svega polisharid beta-glukan. To je polisharid koji je sastavni dio ćelijskog zida brojnih bakterija, biljaka i kvasaca. U bukovači je prisutan razgranati beta-glukan koji spada u nerastvorna vlakna. Istraživanja ukazuju da je ovaj beta-glukan nespecifični stimulator imunog sistema sa antioksidantnom aktivnošću, kao i da pokazuje antiinflamatorna svojstva, koja se objašnjavaju sposobnošću glukana da inaktivira proinflamatorne citokine.

 

kleka1

Najznačajniji sastojci ploda kleke su isparljiva ulja sa terpenskim ugljovodonicima kao što su alfa-pinen, beta-pinen, mircen, sabinen, tujon i limonen. Takođe, sadrži seskviterpenske ugljovodonike (kariofilen, cadinen i elemen) I terpenske alkohole (4-terpineol). Dalje, plod kleke sadrži flavonoidne glikozide, tanine, šećere i jedinjenja koja u svom sastavu sadrže prirodne gumaste materije i smole, zbog čega se primjenjuje u borbi protiv virusa i bakterija. Etarsko ulje kleke je pokazalo antimikrobnu aktivnost na svim sojevima, a frakcije sa čistim α-pinenom i smešom α-pinena i sabinena naročito na rast gljivica. U poređenju sa komercijalnim antibioticima frakcije etarskog ulja kleke pokazuju širok spektar djelovanja kao i veće zone inhibicije. Zapažena je njegova primjena u slučajevima dispepsija, upalnih procesa, a povećava i potrebu za češćim mokrenjem.

 

preuzimanje

Ekstrakt cvijeta nevena sadrži kompleksnu smješu različitih sastojaka: saponozide, flavonoidne heterozide, triterpenske i steroidne alkohole, fenilkarbonske kiseline, karotenoide, sluzi i šečere koji zajedno djeluju antimikrobno, protivupalno, zaštitno. Smatra se da polisaharisni kompleks u cvijetu nevena ima imunomodulatornu aktivnost.

 

kopriva

Ekstrakt lista koprive sadrži tanine, karotenoide, fitosterole, vitamin (vit C, vit K), organske kiseline, sluzi i mineralne soli (kalcijum, kalijum, magnezujum, gvožđe, cink, bakar, kobalt)

             Zato je proizvod tako osmišljen u pogledu sastava i zato je nazvan ŠUMSKE KAPI, biljni eliksir za jačanje organizma i zato se može koristiti da pomogne procesima u organizmu da se preveniraju štetni uticaji iz životne sredine i da pruži organizmu dodatnu snagu da se vrati na put samoodbrane.